Biografie

Bonnie Hoekstra

Al heel jong zong ik bij mijn moeder achter op de fiets. Zingen zat er dus al vroeg in! Ik ben geboren in 1969 te Bedum.

Ik heb klassieke zang gestudeerd bij Jitske Steendam aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen.

Daarnaast heb ik diverse masterclasses gedaan, onder andere bij Bernard Kruize en Lucia Meeuwsen. Om me verder te ontwikkelen in de belcanto heb ik privélessen gevolgd in Berlijn bij Renate Faltin.

Vervolgens studeerde ik nog een aantal jaren bij Sylvia Schlüter in Den Haag.

Ik heb een uitgebreide lespraktijk in Uithuizermeeden. Mijn lespraktijk kenmerkt zich door een grote diversiteit in leerlingen. Van jong tot oud, naast de verscheidenheid in niveau. Maar dat is juist wat lesgeven zo boeiend maakt! Ik doe dat dan ook met veel plezier. En ik hoop dat ik mensen kan laten ervaren dat zingen heerlijk is!

Op aanvraag geef ik workshops aan (kinder)koren of andere groepen. Als voorbeeld: de workshop ‘Zingen? Leuk!’ voor groep 6-8 aan een basisschool. Of de workshop ‘Adem en Stem’, samen met een yogadocent.  

Ik heb reeds een aantal leerlingen mogen begeleiden naar een conservatorium- en theateropleiding.

Ruim 10 jaar heb ik het Christelijk Vocaal Ensemble Stedum gedirigeerd, en vanaf 2009 tot en met 2014 zong het Christelijk Zoutkamper Vrouwenkoor onder mijn leiding. Sinds 2016 ben ik de dirigent van Sound of Joy te Winsum.

Zangles in de regio van de gemeente Eemsmond: gemeente Bedum, gemeente Loppersum, gemeente De Marne, gemeente Ten Boer, gemeente Delfzijl, gemeente Appingedam, zangles Uithuizen, zangles Uithuizermeeden, zangles Roodeschool, zangles  Spijk, zangles Bierum, zangles Bierum-Spijk, zangles Winsum, zangles Leens, zangles Wehe den Hoorn, zangles Ulrum, zangles Zoutkamp, zangles Warffum, zangles Usquert, zangles Baflo, zangles Adorp, zangles Sauwerd, zangles Groningen, zangles Slochteren, zangles Siddeburen, zangles Winschoten, zangles TenPost, zangles Zuidwolde.