Zangles

  

Zingen met plezier!

Zingen geeft ruimte, in je lijf en in je geest. Het geeft je energie! En of je nu al veel ervaring hebt of wat minder, je bent van harte welkom om te komen zingen! 

Als zangdocent heb ik inmiddels een ruime ervaring op het gebied van lesgeven.

Mijn uitgangspunt is dat de zanglessen plezier en ontspannning moeten geven, maar ook leerzaam dienen te zijn. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen zich bewust worden van hun eigen klank en (zang)stem.    

De lessen bestaan uit een deel zangtechniek en een deel werken aan een lied of aria. Tijdens de techniek doen we oefeningen om de zangstem te ontwikkelen en komen onderwerpen als ‘hoe werkt de stemplooi en wat is gezond stemgebruik’, lichaamshouding, ademstroom, klankoriëntatie en articulatie aan bod. Bij het werken aan een aria of lied  (klassiek, musical of volkslied) behandelen we onderdelen als stijl, tekst en expressie.         

Als het nodig is doen we ook iets aan muziektheorie (noten leren lezen, toonsoorten herkennen, ritmes, van blad zingen). Je kunt ook apart theorielessen volgen.

Voordat we definitief besluiten met elkaar verder te gaan kom je eerst voor een proefles. Tijdens deze kennismaking bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Ook luister ik naar je zangstem en doen we enkele oefeningen. Aansluitend geef ik een advies. Van beide kanten moet het goed voelen!

In mijn lespraktijk zingen mensen van 13 tot en met 75 jaar. Dit zijn zowel beginnende als gevorderde leerlingen. 

Jaarlijks organiseer ik een gezellige voordrachtsavond. Op deze avond mag iedereen die dat graag wil, zijn of haar lied laten horen aan familie, vrienden en medezangleerlingen.  

Ook geef ik regelmatig workshops en ensemblelessen voor mijn eigen studenten. Kijk voor de actuele activiteiten onder nieuws.

Lestijden en tarieven

Lesafspraken zijn mogelijk op dinsdagmiddag, woensdagmorgen en donderdag overdag. In beperkte mate op de dinsdagavond. 

Tarieven zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Zangles in de regio van de gemeente Eemsmond: gemeente Bedum, gemeente Loppersum, gemeente De Marne, gemeente Ten Boer, gemeente Delfzijl, gemeente Appingedam, zangles Uithuizen, zangles Uithuizermeeden, zangles Roodeschool, zangles  Spijk, zangles Bierum, zangles Bierum-Spijk, zangles Winsum, zangles Leens, zangles Wehe den Hoorn, zangles Ulrum, zangles Zoutkamp, zangles Warffum, zangles Usquert, zangles Baflo, zangles Adorp, zangles Sauwerd, zangles Groningen, zangles Slochteren, zangles Siddeburen, zangles Winschoten, zangles TenPost, zangles Zuidwolde.